Bonn og F1 i juli 2011

Da vi kom ned til Dusseldorf igår sto Frode og Mikke å venta på oss. De hadde landa en time før oss og hadde i mellomtiden ordna med leiebilen. Hotellet vi ligger på er i Bonn så det var en time å kjøre sørover men med den greie bilen vi hadde så gikk det unna i god fart. Jeg må jo si at jeg liker veiene her i Tyskland. Veien vi kjørte ned her på hadde tre felt i hver retning og en fartsgrense på 120 km/t.

Hotellet vårt i disse fire dagene heter Günnewig Hotel å ligger midt i den eldste delen av byen og har nærhet til mange av restaurantene her. Bonn var jo tidligere hovedstad for Vest – Tyskland og ligger rett ved elven Rhinen men det er ikke store byen og det bor bare 315 000 innbyggere her. Byen blir også kalt Italias nordigste by av på grunn av de mange uterestaurantene og kafeene.

Fin utsikt fra hotellvinduet vårt. Bildet lyver dog litt for hadde jeg snudd linsa litt så hadde jeg fått med en del andre nærliggende bygninger samt siden jeg ikke har filma her så får en heller ikke med seg lyden av toget som passerer her med jevne mellomrom.

Utsikt fra rommet og meg på en uterestaurant

Igår bar det rett ut på byen etter å ha sjekka inn på hotellet. Det var lunsj som sto for tur og vi trengte ikke gå lange veien før vi fant et bra sted. Det er jo alltid et godt tegn på god mat et sted når det sitter mange lokale der å spiser. Og det stemte – maten var kjempegod! Roses er navnet hvis noen skulle være i byen…

Vi var bare fire som var kommet frem til da og vi venta inn to til før kvelden var omme og for å få tiden til å gå flytta vi oss over til en annen plass der vi bare satt å snakka og med noe godt i glasset. Når de dukka opp senere møtte vi dem ved hotellet og så gikk vi ut på byen igjen.

Resten har kommet ned.

Idag var det opp til frokost før Fraffen og jeg gikk ut for å se oss omkring og det første vi så rett borti gata her var den gamle kirka som heter Bonn Minster som jeg har lagt et bildet av under her.

Bonn Minster

De andre møtte vi senere på Roses der de som ikke rakk frokosten spiste. Nå er resten av gjengen i Nurburgring der de skulle på «pitwalk» i forbindelse med Formel 1 – løpet som skal være nå på søndag. Jeg har tilbragt dagen med å se dagens «kongeetappe» fra TdF.

This entry was posted in Europa, Tyskland. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>