Dubai

Idag var dagen da vi skulle opp i verdens høyeste bygning – nemlig Burj Khalifa. Den er hele 828 meter høy og holder en rekke verdensrekorder. Totalt er det 160 etasjer men vi kom bare opp til 124 etasje da det er der observasjonsdekket er men det var høyt det også. Vi hadde på forhånd booka plass til klokken halv to idag siden det var billigere (100 Dinarer). Hvis vi hadde kjøpt billett rett ved inngangen hadde det kosta oss 400 Dinarer og det hadde heller ikke vært sikkert at vi hadde fått plass når vi ville for det blir fort fullt.

Drosjen som bragte oss fra Abu Dhabi tok rundt en time fra hotellet vårt til The Dubai Mall som ligger rett ved siden av Burj Khalifa og vi betalte rundt 200 Dinarer inkludert tips. The Dubai Mall er et kjempehandlesenter med rundt 1200 butikker og 160 restauranter så tiden flyr fort der hvis en er i «handlemodus». De huser også inngangen til Burj Khalifa hvis en skal opp dit (underetasjen LG) samt de viser også et flott vannshow hver kveld mellom klokken 1800 og 2300. Vi slo ihjel noen timer der siden vi var i tårnet samt vi spiste lunch på en av de utallige restaurantene og handla «litt». I kveld har vi sett vannshowet der samt vært innom Mall of Emirates og handla litt til. Bildene fra dagens opplevelser ligger nedenfor.

Mot Dubai og inne i The Dubai Mall

På vei opp i Burj Khalifa

Utsikten var upåklagelig fra Burj Khalifa

Bildet her er fra promenaden mellom The Dubai Mall og Burj Khalifa. Det var her vannshowet var og her finnes flere restauranter å sitte ned ved.

Dette var det siste bildet fra denne turen her siden vi reiser hjem nå i natt. Nå er vi tilbake på hotellet og skal bare slappe av noen timer før vi tar turen til flyplassen og sier farvel for denne gang.

This entry was posted in Afrika, De Forente Arabiske Emirater. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>